Logo Garantie
Australie Canada Nederland A+ A A-

Hulp nodig bij bestellen?

Bel nu 059-701067

 • Alles op voorraad
 • Geen verzendkosten
 • Eenvoudig betalen
 • Levering binnen 24 uur
 • Veilig en betrouwbaar
 • 7 dagen vrij op zicht
 • Ideaal voor bedrijven
 • Spreken is niet nodig
 • Topkwaliteit & eenvoudig

Uw redenen om het Senioren Alarm aan te schaffen:

 1. GEEN maandelijkse abonnementskosten voor uw alarmoproep systeem.
 2. Alarmoproep met waterdichte zender, deze mag zelfs mee in/onder de douche.
 3. Indrukken van de alarmoproep zender is voldoende, spreken is niet nodig.
 4. Het alarmoproep systeem heeft een batterij back-up in geval van stroomstoring.
 5. Er verandert niets aan uw huidige telefoon of manier van bellen.
 6. De alarmoproep gaat alleen naar bekenden, -kind- buur -vriend(in).
 7. Spreken kan na het ontvangen van de alarmoproep.
 8. Het systeem is ideaal voor bedrijven die aan de Arbo-eisen willen voldoen.

Persoonsalarm

-

Alarmoproep

-

Valalarm

LET OP DAT U GEEN STOPCONTACT GEBRUIKT DAT KAN WORDEN UITGEZET DOOR BIJVOORBEELD EEN VERDEELSTEKKER OF EEN AFSTANDBEDIENING.

 

Gebruiksaanwijzing Seniorenalarmen per 01-08-2015

A. Gebruik en toepassingen Seniorenalarmen

Seniorenalarmen bellen naar vaste en mobiele telefoonnummers op het moment dat u snel hulp van buitenaf nodig heeft, u kiest zelf welke nummers worden gebeld en kunt deze op elk moment ook weer wijzigen. Dit Seniorenalarm bestaat uit een Basisstation en een draadloze zender. Als u hulp nodig heeft drukt u de beide rode knopjes van de zender in, geheel automatisch en indien gewenst stil wordt nu gebeld naar maximaal 5 personen en/of instanties om hulp. Zodra een van de gebelde nummers opneemt zal de door u vooraf ingesproken boodschap hoorbaar zijn, bijvoorbeeld “Hulp oproep van mama, Hulp oproep van mama, Hulp oproep van mama” of bijvoorbeeld bij bedrijfsmatig gebruik “Overvalalarm juwelier van Buuren, basisweg 33 Amsterdam,” Hoe korter de boodschap hoe duidelijker voor de ontvanger. Het alarm wordt ook als beveiligingssysteem ingezet bij o.a. banken, CBR, procesindustrie, kinderdagverblijven en verpleeg- en verzorgingshuizen.

Het is ook mogelijk het systeem als beveiliging te gebruiken zonder dat een telefoonlijn aanwezig is. Het basisstation wordt dan geplaatst bij bijvoorbeeld de portier/verpleegkundige etc. Zodra de zender wordt ingedrukt zal het basisstation gedurende 15 seconden een luid alarmsignaal geven waarna actie kan worden ondernomen. Het toepassingsgebied is zeer groot. Overal waar extra veiligheid is geboden is het systeem te gebruiken.

 

B. Accessoires

De alarm installatie bestaat uit een basisstation, een of meer draadloze zender(s) inclusief polsbandje+nekkoord een AC adapter en een gebruiksaanwijzing.

 

C. Veiligheid en gebruik

1. Schroef het basisstation nooit open, deze kan onder stroom staan.

2. Plaats het basisstation op een droge veilige plaats, niet in de zon, niet op elektrische apparaten of metalen kasten, niet in de directe nabijheid van computers. De straling van deze apparaten kan storing geven.

3. Het Seniorenalarm werkt het best op een zo kort mogelijke afstand van de zender. De maximale afstand is afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse.

4. Het Seniorenalarm belt via de telefoonlijn van o.a. KPN- Online.nl- Tele2- Telfort- UPC- Vodafone- XS4ALL- Ziggo- Budget Phone Company en alle z.g. kabel-(combi) abonnementen.

5. Test minimaal 1x per maand de werking van het seniorenalarm.

 

D. Technische specificatie ouderen alarm

Basisstation voeding: 12V DC adapter/500mA.

Batterij: Oplaadbaar 9V. ( noodstroomvoorziening hoofdunit los bijgeleverd)

Zender: 12V batterij. Model 23AE 12 volt.( deze is al ingebouwd)

Werkingsafstand: max. 100 meter. (open veld).

Frequentie: 433,9 MHz

 

E. Namen en Functies

1. Basisstation

2. Zender / Alarmknop

 

F. Installatie voorbereiding. DIAGRAM OP LAATSTE PAGINA

# De telefoonlijn is gekoppeld aan een vast toestel of aan een console van een handsfree toestel. Maak een verbinding tussen het basisstation en uw telefoonlijn.
** hiervoor gebruikt u uw bestaande telefoonlijn, deze bevindt zich in uw telefoontoestel;
** u dient deze telefoonlijn los te koppelen van uw telefoontoestel, plaats deze vervolgens in de ”LINE” ingang aan de achterzijde van het basisstation.
# Maak nu een verbinding tussen het basisstation en uw telefoontoestel.
** gebruik de meegeleverde telefoondraad en plaats deze in ”TEL” ingang van het basisstation en uw telefoontoestel.
# Plaats de zwarte adapterdraad in het ”powercontact” van het basisstation en steek de adapter in het stopcontact.
Aan de achterkant van het basisstation zit een keuzeschakelaar. In de stand Mute of Alarm ziet u het rode stipje ronddraaien in het basisstation. In de stand Set staat het stipje stil. In deze stand programmeert u de telefoonnummers en de tekst van de hulpoproep. In deze programmeerstand kan er niet worden gebeld.

 

G. Programmeren en / of wijzigen telefoonnummers en alarmtekst

Zet de keuze schakelaar in de SET stand, het rode stipje staat nu stil in het basisstation. Neem de hoorn van de haak en druk nu op de * toets van uw telefoon. Er moet nu een P verschijnen in de rode display van het Seniorenalarm. ( Bij handsfree toestellen zijn er 2 mogelijkheden: 1 : De groene toets indrukken en daarna de *toets indrukken of 2 : de * toets indrukken en dan de groene toets indrukken. ) U kunt nu de tel.nrs. + tekst programmeren of wijzigen, zie de tekst hieronder.

           Programmeren-wijzigen-verwijderen van de telefoonnummers: 

1e telefoonnummer programmeren

Sterretje intoetsen ( U ziet de letter P in de rode display), dan 1 intoetsen ( U ziet de letter 1 in de rode display), dan telefoonnummer intoetsen van degene die u wenst te waarschuwen, en afsluiten met een hekje.(#)

Voorbeeld: Als het eerste nummer 020-3265432 is dan gaat u als volgt te werk:

Sterretje intoetsen : hierna 1 intoetsen : hierna 1e telefoonnummer intoetsen: hierna hekje intoetsen (#)

(1e nummer is nu ingesteld) Een nummer wijzigen is gelijk aan een nummer programmeren, u kiest het geprogrammeerde nummer en toetst het nieuwe telefoonnummer er overheen. Een nummer verwijderen: keuzeschakelaar in de stand set zetten. Sterretje intoetsen ( U ziet de letter P in de rode display), dan bijv. nr. 1 intoetsen ( U ziet de letter 1 in de rode display), dan afsluiten met de # toets.

2e telefoonnummer programmeren:

Sterretje intoetsen : hierna 2 intoetsen : hierna 2e telefoonnummer intoetsen: hierna hekje intoetsen (#)

(2e nummer is nu ingesteld)

Ga nu (eventueel) verder met de NRS. 3-4-5- U kunt dus maximaal 5 telefoonnummers programmeren.

Tijdens het intoetsen van de nummers verschijnen deze op de hoofdunit in de rode alarmknop, toets de nummers langzaam achter elkaar in, zo kunt u controleren of de juiste nummers zijn ingetoetst. Een nummer verwijderen en geen nieuw nummer programmeren bijv. nr 5 gaat als volgt: * 5 # Moet u een (nul) 0 toetsen voor de buitenlijn? Programmeer deze dan mee, mogelijk moet u zelfs 00 of 000 programmeren indien u een centrale heeft met een z.g. vertraagde 0 (nul). voordat het Seniorenalarm de buitenlijn oppakt, u heeft dan een centrale met een vertraagde 0.

 

H. Procedure instellen en/of wijzigen tekst

  Sterretje intoetsen - 6 intoetsen – u hoort nu een signaal. Zodra dit stopt spreekt u de tekst in. De tekst moet minimaal 20 seconden lang zijn. Sluit af met een hekje(#). De maximale opnametijd is 40 seconden. (spreken in de telefoonhoorn)

U kunt de ingesproken tekst controleren door sterretje in te toetsen en daarna 7, de tekst is nu te beluisteren door de telefoon.

Plaats nu de functieschakelaar in de stand ALARM of MUTE. Wat is het verschil?

ALARM:Als u de rode knopjes van de zender indrukt gaat er eerst 10 seconden een luid alarm af. Hierna worden de ingestelde telefoonnummers gebeld.

MUTE: Als u de rode knopjes van de zender indrukt worden direct de ingestelde telefoonnummers gebeld.

Het alarmsysteem is nu klaar voor gebruik, een rood led licht op en draait rond in de hoofdunit.

 

I. Oproep voor in huis en oproep via de telefoon. Vast en mobiel.

1. Een oproep voor in uw huis.

  Druk de gele knop op de zender-alarmknop 1 seconde ingedrukt.

  U hoort nu een luid signaal, er wordt niet gebeld, degene die in uw huis is hoort het geluid en komt naar u toe.

 

2. Een hulpoproep via de telefoon.

  Indien u hulp nodig heeft druk dan beide rode knopjes 1 seconde in, de geprogrammeerde telefoonnummers nummers worden nu gebeld.

 

3. Stoppen telefoonalarm.

  Als u een noodoproep wilt stoppen drukt u op de gele knop van de zender.

 

J. Testen en vervangen van de batterij in de waterdichte zender en bereik van de zender.

De waterdichte zender heeft een 12-volt batterij type 23 A, met een levensduur van 1 jaar. Om de batterij te testen drukt u de gele toets in op de zender. Als het oproepsignaal hoorbaar is dan is de batterij nog goed. Is dit niet hoorbaar, vervang dan de batterij. Bij modellen van het seniorenalarm die na 01-04-2013 zijn aangeschaft geeft de hoofdunit de tekst: Your pendant battery is low, please change battery. als de batterij vervangen dient te worden. Is het bereik van de zender (te) klein? Mogelijk staat er een computer met teveel straling in dezelfde ruimte als de ontvanger van het seniorenalarm. Plaats een van de twee in een andere ruimte. Een handsfree telefoon geeft veel straling. Plaats deze daarom nooit direct naast de ontvanger van het seniorenalarm.

Belangrijk: Controleer regelmatig de werking van het apparaat om er zeker van te zijn dat het werkt. Vervang elk jaar de batterij van de zender. Gebruik alleen een nieuwe batterij.

SAMENVATTING PROGRAMMEREN OF WIJZIGEN:

*1 Programmeren 1e telefoonnummer / afsluiten met #

*2 Programmeren 2e telefoonnummer / afsluiten met #

*3 Programmeren 3e telefoonnummer / afsluiten met #

*4 Programmeren 4e telefoonnummer / afsluiten met #

*5 Programmeren 5e telefoonnummer / afsluiten met #

*6 Programmeren alarmoproep / afsluiten met # (minimaal 20sec. en maximaal 40 seconden)

*7 Controleren van de alarmoproep (luisteren in de telefoonhoorn)

*0 Controleren alle ingestelde telefoonnummers (luisteren in de telefoonhoorn + kijken op het basisstation)


De ingesproken boodschap:

Deze wordt 2 x afgespeeld. Waarom 2x ? Zodra het alarm wordt geactiveerd wordt de boodschap afgespeeld. Als de hulpverlener niet direct de telefoon op kan nemen hoort deze maar de helft van de boodschap. Vandaar 2x. De ervaring leert dat het voor de ontvanger van de boodschap het beste werkt als de boodschap kort is en meerdere malen wordt herhaalt.

 

De werking in de praktijk:

U activeert het alarm d.m.v. het gelijktijdig indrukken van de 2 rode knopjes op de zender. Het eerste 1e nummer wordt nu gebeld (2X). Hierna worden vervolgens alle andere ingestelde nummers gebeld (2X). Heeft niemand opgenomen dan wordt deze cyclus nog een keer herhaald. Daarna stopt het systeem.

In de display van het basisstation zijn nu 3 knipperende horizontale streepjes te zien ten teken dat het systeem de gehele belcyclus heeft doorlopen.

D.m.v. het indrukken van de gele knop of kort indrukken van de rode knop op het basisstation wordt het systeem gereset en is weer gebruiksklaar. Als de C in het basisstation verschijnt betekend dit dat seniorenalarm belt.

 

Waarom worden alle nummer gebeld als er al een nummer heeft opgenomen?

Dit is noodzakelijk omdat de hulpvrager in nood (kan) verkeren en niet het risico mag lopen dat de hulpverlener niet bij de hulpvrager aankomt door autopech o.i.d. De hulpvrager kan zelf het alarm uitschakelen indien deze dit nodig acht. Dit kan door de gele knop enkele malen in te drukken.

 

Hoe werkt de spreek-luisterverbinding als de alarmknop/zender is ingedrukt?

De hulpverlener neemt zijn of haar telefoon op en hoort de ingesproken boodschap. Hierna hoort deze 10 x een z.g. beepje/piepje. Druk tijdens deze piepjes op de * toets van uw toestel hiermee zet u de luidspreker en de microfoon van de hoofd-unit open en kunt u 1 minuut communiceren met de hulpvrager. Na deze minuut hoort u 10x een z.g. beepje/piepje. U kunt door op uw * toets te drukken de spreektijd met 1 minuut verlengen. Dit kunt u zoveel als nodig herhalen.

 

Nieuw: Backup batterij in de hoofdunit van het senioren alarm wordt automatisch opgeladen.

De hoofdunit zorgt ervoor dat de 9 volt back-up batterij automatisch wordt bijgeladen.

Let op dat hier altijd een z.g. recharge ofwel oplaadbare batterij in gaat. Het is verboden hier een z.g. gewone of niet oplaadbare batterij te plaatsen. De batterij zorgt ervoor dat in geval van een stroomstoring het alarm via de telefoon tot een maximum van maximaal 15 uren actief blijft.

 

Nieuw: automatische melding als de batterij van de zender-hulpknop moet worden vervangen.

Als de batterij van de zender-hulpknop vervangen moet worden dan geeft de hoofdunit dit aan met de tekst:

Your pendant battery is low, please change battery.

 

Nieuw: automatische melding bij stroomuitval.

Als de stroom is uitgevallen geeft de hoofdunit dit elke 30 seconden aan met de onderstaande tekst:

Mains power cannot be detected.Gratis verzending
in heel Nederland

Veilig en betrouwbaar