Logo Garantie
Australie Canada Nederland A+ A A-

Hulp nodig bij bestellen?

Bel nu 059-701067

 • Alles op voorraad
 • Geen verzendkosten
 • Eenvoudig betalen
 • Levering binnen 24 uur
 • Veilig en betrouwbaar
 • 7 dagen vrij op zicht
 • Ideaal voor bedrijven
 • Spreken is niet nodig
 • Topkwaliteit & eenvoudig

Uw redenen om het Senioren Alarm aan te schaffen:

 1. GEEN maandelijkse abonnementskosten voor uw alarmoproep systeem.
 2. Alarmoproep met waterdichte zender, deze mag zelfs mee in/onder de douche.
 3. Indrukken van de alarmoproep zender is voldoende, spreken is niet nodig.
 4. Het alarmoproep systeem heeft een batterij back-up in geval van stroomstoring.
 5. Er verandert niets aan uw huidige telefoon of manier van bellen.
 6. De alarmoproep gaat alleen naar bekenden, -kind- buur -vriend(in).
 7. Spreken kan na het ontvangen van de alarmoproep.
 8. Het systeem is ideaal voor bedrijven die aan de Arbo-eisen willen voldoen.

Gebruik en toepassingen van ouderen alarm - seniorenalarm - valalarm.

Het ouderen alarm kan in vele situaties een uitkomst bieden o.a. om contact te maken met hulpverleners. Onderstaand geven wij u een aantal voorbeelden van situaties waarbij het ouderen alarm, ook wel valalarm genoemd, toegepast kan worden. Uiteraard zijn er naast deze voorbeelden nog andere situaties denkbaar.

 

1. Seniorenalarm in de thuis situatie.
Het persoons alarm kan in allerlei omstandigheden uitkomst bieden. Zo kan het persoons alarm gebruikt worden door iemand die niet in optimale lichamelijke conditie is. Men kan dan met het alarm door beide rode knopjes in te drukken externe hulp oproepen. Door de gele knop te gebruiken doet men een hulpoproep binnenshuis. Voor iedereen is het een prettig gevoel om de zender bij zich te dragen, vooral voor de naasten. Zodra zich iets voordoet waarbij men hulp nodig heeft (bijvoorbeeld vallen in de badkamer/toilet) hoeft men alleen de alarmknop in te drukken het persoonsalarm belt dan direct naar bijvoorbeeld uw naasten / buren etc. Voorts kan het persoonsalarm natuurlijk ook gebruikt worden als men zich thuis alleen, onprettig of onveilig voelt vooral dit laatste doet zich de laatste jaren steeds meer voor. Het persoonsalarm kan in dat geval stil uitbellen niemand weet dan dat u het systeem heeft geactiveerd.

2. Seniorenalarm / alarmknop in de werkomgeving / Valalarm
Zoals hierboven een aantal situaties omschreven zijn voor thuissituaties en ouderen, zo zijn er ook tal van mogelijkheden voor in werksituaties. Wij noemen er een paar:
a) Bij minimale persoonsbezetting: Kinderopvang - Psychiatrie - Ziekenzorg - Nachtdiensten.
b) Bij het werken met gevaarlijke stoffen, laboratorium, zuurkasten etc.
c) Bij het werken in een afgesloten omgeving. (schoonmaken binnenkant van bulkwagens etc.)
d) Alleen werken waarbij een oproep in geval van nood wettelijk is vereist.
e) In omgevingen waarbij men te maken kan krijgen met agressief gedrag. (Sociale diensten/CBR/CWI/Café's etc)
f) Bij interne bewakingsdiensten

Een zeer luid akoestisch signaal (de z.g. Buitensirene 90dB) is eenvoudig aan te sluiten zodat de omgeving wordt gewaarschuwd, grote werkplaatsen etc.

3. Seniorenalarm in verzorgingstehuizen en aanleunwoningen
In veel verzorgingstehuizen en aanleunwoningen is zorg voor ouderen en ondersteuning binnen handbereik. Het ouderen alarm kan in deze situatie gebruikt worden om de verzorgende te informeren dat er hulp gewenst is. Het Ouderen Alarm kan permanent gebruikt worden of eventueel tijdelijk, bij ziekte of herstel van een bewoner.

4. Seniorenalarm in verpleegtehuizen
Een bewoner van een verpleegtehuis heeft continu zorg en aandacht nodig. Het personeel van de instelling is verantwoordelijk voor een groot aantal bewoners. Met behulp van het ouderen alarm kan de bewoner zelfstandig aangeven dat er behoefte aan acute zorg is. Door een druk op het ouderen alarm kan de bewoner de verpleegkundige op afstand informeren. De verpleegkundige kan direct actie ondernemen om de gewenste ondersteuning te bieden aan de bewoner.

5. Seniorenalarm bij herstel na een ziekenhuisopname
Het ouderen alarm is niet alleen voor ouderen geschikt. Tegenwoordig is het verblijf in een ziekenhuis niet langer dan strikt noodzakelijk. Bij thuiskomst zal herstel en revalidatie in een groot aantal gevallen nog enige tijd in beslag nemen. Het ouderen alarm kan in deze gevallen een ondersteunende rol vervullen bij het kenbaar maken van de behoefte aan ondersteuning. Het ouderen alarm kan zowel mensen in huis alarmeren via de gele knop of mensen op afstand alarmeren via uw telefoon via de twee rode knoppen.

6. Alarmknop tegen inbraak en overvallen
Helaas, steeds meer mensen worden het slachtoffer van inbraken en zelfs overvallen in hun eigen woning men deinst vandaag de dag nergens meer voor terug. Een van de laatste mogelijkheden die u nog heeft in een dergelijke situatie is om stil alarm te geven via het Seniorenalarm in dat geval wordt gebeld naar de door u ingestelde nummers zonder dat dit hoorbaar is in huis. Deze mogelijkheid wordt ook al met succes gebruikt door winkeliers die elkaar onderling op deze wijze alarmeren.

Gratis verzending
in heel Nederland

Veilig en betrouwbaar